Waarom zijn toners belangrijk ?

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 18:37

Let's talk toners. Een toner lijkt voor velen een nutteloze stap in je keuringsproces. Of je nu blond gaat of een natuurlijke balayage wil, toners zijn eigenlijk altijd onmisbaar! Vraag het elke klant die het ooit gedaan heeft maar. 
De keuze ligt natuurlijk altijd bij de klant, bij ons toch alleszins! Maar laat me je even uitleggen waarom vele kappers altijd hameren op die toners. 

Glans

Ontkleuren betekent dat we pigmenten uit je haar halen. Die komen er niet zomaar uit, daarvoor worden je haarschubben van je haar opengemaakt, de pigmenten worden afgebroken en de haarschubben worden weer toegeplooid. Maar hier gaat veel glans verloren aangezien het altijd een tijdje duurt voordat je haarschubben zich weer 100 % in dezelfde staat bevinden. 

Toners zijn semi- of demi-permanente kleuringen die super veel glans bezitten waardoor je haar meer straalt als ooit ervoor. 

 

Ondertoon en weerschijn

Niet iedereen wil een warme blonde kleur, en niet iedereen wil een zilvere weerschijn. Naargelang de droomkleur van de klant moet er gekozen worden voor een andere toner. Een kleine aanpassing in de samenstelling kan een groot verschil brengen in het eindresultaat. 

Ook kan je een natuurlijker effect bekomen met toners omdat je de opgelichte delen kan laten overvloeien in de andere delen van je haar. Wie natuurlijke effecten wil is dus zeker ook gebaad met toners.

 

Verzorging

Zoals ik net al zei worden je haarschubben opengebroken bij een ontkleuring en worden je pigmenten hierin afgebroken om een lichter eindresultaat te krijgen. Toch heeft je haar veel aan die pigmenten. We kennen allemaal verhalen van blondeerprocessen waarbij de haren volledig afbreken.. Dit komt omdat de pigmenten te agressief of te lang afgebroken worden, dus het aanvullen van demi- of semipermanente pigmenten zijn een goede vervanger van de pigmenten die net zijn afgebroken. Dit versterkt je haar direct na het ontkleuringsproces! 

Dit zal je ook voelen aan je haar. Wie zijn/haar haar al ooit ontkleurd heeft weet dat dit in het begin heel stroef en droog kan aanvoelen, dit komt door openstaande haarschubben. Dit verbetert altijd na een juiste verzorging. 
Dit kan je versneller door de haarschubben meteen terug op te vullen. 

Toners zijn dus een grote meerwaarde en bij Chique Unique zorgen wij altijd voor een speciale prijs indien je een toner wil na je ontkleuringsbehandeling. Een grote meerprijs betaal je dus niet! 
Ook i.v.m. tijdsdruk hoef je je geen zorgen te maken, toners duren tussen de 5-15 min om in te werken.

SUPER SNEL DUS! 

 

Vraag gerust meer uitleg!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.